pátek 28. července 2017

4. CG CUP + 5. CG Match 2017



Jičíňáci zorganizovali o víkendu dva náročné crossgolfové turnaje, a to v sobotu na sjezdovce na Zvičině (4.Cup)a v neděli na autokrosové trati v areálu Štikovské rokle.

Turnaj na sjezdovce na svazích Zvičiny se zapsal nesmazatelně do historie crossgolfu, neboť se ho zúčastnil i hráč z Jižní Koreje Lee Sang Hoon. Sice se velkých turnajů už účastnili Němci, ale mimoevropský hráč měl premiéru. S crossgolfem teprve začíná, přesto si hru užíval. Podle jeho slov se mu líbil začátek, uprostřed nic moc a závěr mu opět sedl a obsadil 27. místo. Na oceňovaná místa si ale dělali zálusk jiní, už daleko zkušenější hráči, především pak ti rozehraní, kteří dorazili přímo ze Šumavy.

Raisova chata na vrcholu zajistila pro všechny chutný oběd po odehraných základních 12 jamkách. Všichni se nabažili dalekých rozhledů a poté se oddělila šestnáctka finalistů, která se pustila do náročného vyvrcholení turnaje. Celkově zvítězil Filip Šrámek, 2. byl po rozstřelu Milan Solík a 3. Roman Horský. V ženách zvítězila Míša Poštová před Lenkou Zemanovou, 3. místo si urvala v rozstřelu Hanka Cvejnová. A v nejprestižnější kategorii vyhrála Akce WC.


Neděle (5. Match) -  v důvěrně známé Štikovské rokli proběhl už 6. ročník turnaje na autokrosovém závodišti, kde je největším problémem přesný odhad vzdáleností s vysokým převýšením. Vysoké ploty a svodidla přitahující míčky už tady nikoho nepřekvapí, ale nízká a ušlapaná tráva na stráních s připravenými jamkami dokáže rozhodit i zkušené harcovníky.

Základních 10 jamek se strojovou přesností nejlépe zvládl Michal Grešl, když udržel normu 3 údery na jamku. Strhující finále pro sebe opět rozhodl sobotní vítěz ze Zvičiny Filip Šrámek a stal se králem Štikovské rokle. 2. Míra Jedlička a o bronzu rozhodl dlouhý rozstřel mezi Milanem Cvejnem a Michalem Grešlem, nakonec se štěstí usmálo na vítěze základní části. V kategorii žen si pořadí nejlepší dvojice prohodila a bronz obhájila Hanka Cvejnová.
Někteří se stačili i věnovat houbaření... :-).
Všem děkujeme za účast a zase za rok!




Další foto: http://exgolf.rajce.idnes.cz/Zvicina_a_Stikovska_rokle_2017/