středa 10. května 2017

03 xG Match, 05 PLEJ, 080 xGMM, Aquadrom Most


03 xG Match - Most
Jak uvařit chutnou golfovou polévku
 (2017-05-06)
Francouzi zbožňují cibulačku a bujabézu, Španělé si pochutnávají na studeném gazpachu, v Rusku kraluje boršč, v Rakousku dýňový krém, Slováci mají svou kapustnicu, Thajci pálivou Tom Yam a Maďaři rybí Halászlé. Jak obstát v mezinárodní konkurenci legendárních polévek? Šéfkuchař Roman Hodek z Akce WC doporučuje: poduste v kotli 32 xGolfistů společně s nakrátko posekanou trávou, přidejte golfové hole různých značek, golfové míčky, atraktivní jamky a vše zalijte fiktivní vodou z vypuštěných bazénů a dostatečným množstvím piva. Přichuťte klobáskami ze zahradního grilu a pomalým ohříváním na - v letošním květnu nečekaném - slunci přiveďte do varu. Na závěr okořeňte sarkastickými poznámkami a podněcováním soutěživosti a polévka je připravena ke konzumaci. Její pikantní chuť ocenili první květnovou sobotu všichni xGolfoví hosté Aquadromu Most. Načerpat z ní sílu k výjimečným výkonům však dokázali jen skuteční gurmeti. V kategorii seniorů Jirka Walter z KEG Dobruška a ze stejného klubu Tomasz Horský v kategorii juniorů. Už není žádným překvapením, že tento stále se zlepšující mladík opět postoupil do finále a to ze šesté pozice po základním kole. Do finále se tentokrát dostal i jeho mladší bratr Vašek.
V kategorii žen povzbudila speciální polévka nejvíce Blážu Hamouzovou (xG Ressl): první místo a účast ve finále. V závěsu za ní skončila Míla Petrová (Exgolf Jičín), třetí byla Míša Poštová (Iron 7 Club)
Kategorie mužů ukázala, že kuchařskému mistru Hodkovi se podařilo trefit do chuti především jičínským strávníkům. 1. Miroslav Jedlička (Exgolf Jičín), 2. Milan Raulím (Exgolf Jičín), 3. Ondra Novotný (Akce WC).
05. PLEJ
Součástí slavnostního vyhlašování výsledků 3. xG MATCHe bylo i ocenění vítěze páté PLEJ - Vladislava Baláše (Iron 7 Club). Výkonem 2-2-2 upozornil pochybovače na své skutečné kvality a byl po právu odměněn pohárem z ryzího zlata a putovní kravatou.
 080. xG MM
Jak už bývá na velkých turnajích zvykem, po nervydrásajícím klání obvykle následuje "vyklusávací" after party xG MM. Na aquadromu se ho v pozdních odpoledních hodinách zúčastnilo jedenáct největších vytrvalců.
VÝSLEDKY