pátek 7. října 2016

URBANG!
Mezinárodní turnaj v urban golfu - Praha Vítkov
17. září 2016
 První mezinárodní akci ve sportovní disciplíně provozované výhradně v městském prostředí - urban golf, si odbyl turnaj pod názvem URBANG! 
 Přes třicet hráčů a hráček ze tří států (Česko, Maďarsko a Německo) přijelo a hrálo v parku a jeho přilehléhlém okolí v Praze na Vítkově.
 Startovalo se z kavárny na střeše památníku Vítkov, kde bylo instalováno i jedno z odpališť. Hráči absolvovali 14 jamek.
 Velmi očekávaná jamka, při které se měl trefovat tank, byla na poslední chvíli zrušena. Úřady jsou úřady :-) Párty a vyhlášení se uskutečnilo na Letné v prostorech restaurace Výletná . Bylo to velkolepé a zábavné - aspoň to všichni tvrdili :-)

Turnaj byl zároveň prvním ze čtyř kvalifikačních klání Czech Urban Golf Tour o účast na EUGC 2017 (zatím není stanoveno místo). Prvních dvanáct českých zástupců si rozdělilo body (první má 12 bodů, druhý 11 a tak dál). Hráčům se počítají tři nejlepší výsledky ze čtyř možných odehraných turnajů. Prvních 10 z konečného pořadí postupuje. Přímý vstup má Pavel Šváb jako nejlepší český hráč z Amsterdamu a Filip Šrámek jako hlavní organizátor.
V případě, že mezi 12 nejlepšími hráči Tour budou chybět hráči hovořící anglicky, nahradí je postupně od posledního místa anglicky mluvící (až do potřebného počtu 4 osob).
Příští kvalifikace se chystá v Praze na Letné v listopadu nebo v prosinci. Termín bude včas zveřejněn.