úterý 19. července 2016

4. CG Cup + 7. CG Match - Štikovská rokle u Nové Paky 2016

9. a 10. července 2016




Nečekaně přívětivé počasí přichystalo téměř ideální podmínky pro turnaj. Už tradičně následující víkend po ME v autokrosu patřil celý areál závodiště ve Štikovské rokli tichému a klidnému sportu - crossgolfu. Nejenom příkré ušlapané svahy a široká uválcovaná závodní trať, ale i umělé překážky jako svodidla a vysoké ploty daly opět možnost postavit sice těžké, ale velmi zajímavé a různorodé hřiště. Přestože už hodně hráčů odjelo na dovolenou, tak se na start v sobotu postavila třicítka účastníků z celých Čech.

Se všemi nástrahami se nejlépe vypořádal Honza Václavek s neuvěřitelnými 33 údery (po finále 47). Vysoká průjezdnost jamek nedělala vrásky ani Vráťovi Jedličkovi, který držel 2. místo. Tříjamkové finále změnu na čele nepřineslo, a tak V. Jedlička získal stříbro už ve třech turnajích po sobě. Bronz putuje opět do Dobrušky zásluhou lídra tabulky R. Horského.


 V kategorii žen i juniorů naprosto dominovala královna Štikovské rokle Míša Poštová, za ní Lenka Zemanová a Blaja Hamouzová. Soutěž klubů ovládla Dobruška.


Nedělní turnaj byl zkrácen o dvě jamky. Na nedostižného J. Václavka (32) sice opět nikdo neměl, ale pak se vytvořila nevídaná tlačenice, když před finále mezi 2. a 7. místem byl rozdíl pouhého jediného úderu! Drama vrcholilo, téměř všichni pokazili první finálovku a rozuzlení přišlo až na té poslední. Honza Václavek (41) vedení navýšil, ale to nikoho nepřekvapilo. Závěr vyšel tentokrát Jičínu skvěle: M. Jedlička (47) s vypětím udržel stříbro před klubovými spoluhráči (48), kteří se o bronz museli dodatečně rozstřelovat. Šťastnější byl M. Raulím, který odsunul na nepopulární 4. místo P. Čeřena. Překvapením celého finále byl skvělý výkon Petra Berného (49), který všechny favority zaskočil a posunul se na 5. místo, moc nechybělo k rozstřelu! Míša Poštová si formu udržela a napodobila sobotu.V klubech po dlouhé době zase vyhrál Jičín.

Nějaké foto: http://exgolf.rajce.idnes.cz/Autokrosova_trat_Stikovska_rokle_-_crossgolf_2016/

Díky všem za přízeň a za rok opět 2. víkend v červenci ve Štikovské rokli .......  :-)