čtvrtek 16. července 2015

5.CG Cup + 7.CG Match Štikovská rokle 2015

Už tradičně o prázdninách třicítka crossgolfistů využila jedinečnou možnost si zahrát v českém autokrosovém ráji. Už tak vysoká náročnost ještě stoupla díky suchému počasí a udupanému povrchu, vždyť od ME bugin neuběhl ani celý týden. Tuto jedinečnou výzvu přijali i hráči, kteří zde ještě nehráli a potvrdili fakt, že těžší a rozmanitější hřiště na okruhu extraligy zatím není. Prostě, kdo nehrál ve Štikově, jako by crossgolf ještě nehrál.
       Opět se ozývaly po celé rokli typické údery míčků do svodidel, následné klení naštěstí slyšeli už jen ti nejbližší. Kromě míčků létaly i hole, když nervy přímo praskaly... :-).
        V sobotu si vítězství vychutnal Ondra Novotný, za ním těsně Honza Václavek a bronz si klidným výkonem zajistil Petr Čeřen. Nejlepší žena Lenka Zemanová si zahrála i těžké finále. Stříbrnou ženou se stala Danka Solíková o pouhý úder před Martinou Krešne, která překvapila úžasným HOLE-IN-ONE na 2. jamce - GRATULACE! Senioři se sešli jen tři a těsné vítězství udržel Petr Berný. Zvláště pro juniory je tento terén velice obtížný, a tak přijela a zvítězila Adriana Krešne.
        Vloni Ondra Novotný nestihl v neděli start, letos sice stihl, ale myšlenky zřejmě zůstaly jinde... a finále nejen jemu uteklo o pouhou ránu, tak alespoň vítězství v prezidentském poháru, neboli v prasečí lize Eberharda Jaroše zůstalo malou náplastí. S blížícím se MČR dává stále častěji a více o sobě vědět úřadující mistr ČR Martin Konečný, sice těsné vedení nakonec neudržel, ale bronz se počítá. O vítězství rozhodl nekonečný rozstřel, když Roman Hodek využil bohatých zkušeností a porazil nejlepšího hráče víkendu, stále lepšícího se Honzu Václavka. Ženy ovládla Hanka Lipovská o ránu před Lenkou Zemanovou a bronz při náskoku 7 ran patří zaslouženě Ivaně Krešne. Junioři nastoupili dva a Vladimír Suchánek porazil Adrianu Krešne. Jindra z Písku ovládl kategorii seniorů, když mu soupeři ulehčili námahu a nenastoupili.
         I noční kulturní program se stal nezapomenutelným.... :-)  dokládají videa od Pepy..
 Sobotní vítěz Ondra Novotný při sobotní finálovce
 Kuba Kaplan obtížný úder zvládl...
 Závěr dlouhého rozstřelu
 Nedělní nejlepší...
Hrát na tuto jamku, byla by holina, ale takto se musel Ebajz ještě snažit dál....