neděle 7. září 2014

06

6. EG Cup - Raná u Loun
(2014-09-06)
Vítejte na Rané u Loun!
(foto: Luboš Poucha)
Po téměř jedenáctiměsíční pauze se tady setkali X-golfisté z celé republiky. Pohárovému turnaji, pořádanému xG Ressl, tentokrát neasistovaly ovečky. Zvětšila se však stáda vyznavačů paraglidingu. Na mnoha místech bylo proto nutné zcela změnit techniku prvního odpalu. Míček musel být posílán po horizontální parabolické křivce, aby nezasáhl některého z účastníků základního kurzu plachtění na padákovém kluzáku.
(foto: Luboš Poucha)
Neopakovala se ani asistence zimy, mrholení a mlhy z posledního zdejšího turnaje. Nahradil je stojatý vzduch zahuštěný těžkým odérem hnoje z nedalekých polí a úmorné vedro. Zdá se však, že extrémní podmínky vylouhovaly z mnoha hráčů to nejlepší, co se v nich skrývá. 
(foto: Fíla Šrámek)
Pražský Honza Stehlík postupoval do finále s pouhými devětadvaceti údery (zatím nejlepší výkon letošní sezóny). Šestnáctý finalista měl na svém kontě jen o tři údery více než vítěz posledního desetijamkového turnaje (2. EG Cup Klíny - 26. 4. 2014). Filip Šrámek si připsal do svého portfolia hole-in-one. A ke stejnému úspěchu chyběl jen půlmetr Mírovi Jedličkovi, který se stal na desáté jamce vítězem vložené soutěže Nearest to the Pin. Součet jmenovaných úspěchů však nevyplýval z jednoduchosti postaveného hřiště. Některé megadlouhé jamky, tvrdý vyprahlý terén, kameny, trnité keře a jména architektů - Ebajz, Vašík - napovídají všem zainteresovaným, že se tady mluví - v mnoha případech - o šťastné náhodě. Proto velká gratulace všem úspěšným.
NEJLEPŠÍ
MUŽI
1. JAN STEHLÍK
2. VRATISLAV JEDLIČKA
3. ONDŘEJ NOVOTNÝ
ŽENY
1. LENKA ZEMANOVÁ
2. BLÁŽA HAMOUZOVÁ
3. MICHAELA POŠTOVÁ
JUNIOŘI
1. MICHAELA POŠTOVÁ
SENIOŘI
1. JINDŘICH FREISLEBEN
KLUBY
1. EXGOLF JIČÍN
NEAREST TO THE PIN
1. MIROSLAV JEDLIČKA
(foto: Jindra Freisleben)
VÝSLEDKY
FOTO Jindra Freisleben
FOTO Luboš Poucha
FOTO Filip Šrámek
Ocenění se radovali ze standardně atraktivních cen, které klubový Xgolfový nováček do soutěží přináší. K diplomům, elektronice, nápojům, golfovému vybavení a netradičním pohárům pro vítěze - historickým číším na víno z lesního skla - přibyly také nezanedbatelné peněžní odměny. 
xG Ressl děkuje za podporu těmto sponzorům: