čtvrtek 22. května 2014

003. EG CUP - "Pohár Města Dobrušky"

KEG Dobruška - Deštné v Orlických horách - Jedlová
17.05.2014

Klub extrémního golfu Dobruška o víkendu 20. týdne uspořádal dvoudení klání EEG. A jako první v řadě se jednalo o sobotní turnaj řady "A" pod záštitou Města Dobrušky. Bohužel předpověď počasí byla nelítostná což mělo velký vliv na počet hráčů. O to větší obdiv má zúčastněných 24 hráčů, kteří přijeli dobrovolně promoknout na sjezdovku Start v Jedlové (Deštné v Orlických horách).
11 jamek základního kola se začínalo sice hrát "za sucha" - nepočítáme-li totálně promoklou sjezdovku, v průběhu turnaje se však přidal deštík, který do konce základního kola už jen postupně zesiloval. Zmiňovat výsledky základního kola nemá smysl, finálové jamky, které se taktéž odehrály v dešti, zcela promíchaly pořadí.
V mužích si první místo rozstřelil Míra Jedlička nad druhým Vráťou Jedličkou. V dalším rozstřelu o třetí místo nezaváhal Radek Pošta, nepopulární čtvrtý zůstal  Milan Raulím. V ženách zvítězila Lenka Zemanová nad druhou Mílou Petrovou a třetí Míšou Poštovou.

V juniorech zabodoval Lukáš Holer nad Míšou Poštovou a třetím Tomászem Horským. Pro vítězství v seniorech si přijel Jindra Freisleben. A konečně cenu za nejlepší úder na měřené jamce si odnesl Vráťa Jedlička. Kluby ovládl Exgolf Jičín.


Doufáme, že se  tento mokrý turnaj všem líbil a děkujeme všem sponzorům za pomoc při zabezpečení turnaje: