čtvrtek 6. března 2014

01 EG Match

1. EG Match - MOST, U KOSTELŮ
(2014-03-01)
Služebně nejmladší klub ČAEG - mostecký tým xG Ressl - se ujal organizace prvního velkého turnaje letošní sezóny.
Ressl: nejzápadnější kopec Českého středohoří
1. EG Match může nést přívlastek "urban", protože se odehrál v příměstských parkových prostorách poblíž gotického kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě. Pro skalního "extrémáka" není tahle oblast zrovna nejzajímavější. Postrádá výzvu strmých kamenitých svahů, její terén hodně připomíná oficiální golfová hřiště. xG Ressl nemá také v úmyslu udělat z této akce tradici. Jeho záměrem bylo, představit jednou jedinkrát ostatním klubům z republiky všechny charakteristické rysy oblasti, ve které "průmysloví seveřané" žijí. A plocha kolem Kostelní ulice je jejich koncentrátem: vybagrované území historického města nyní už ale nahrazené rekultivačními plochami, Mostecké jezero, výhled na zajímavé dominanty, výjimečné historické památky a sobotní bonus - mlžná kulisa uhelného jeviště, provoněná čpavým odérem nedaleké chemičky.
Přestože turnaj nenabídl atraktivitu horských lokalit, přestože se jeho termín trefil do období dojíždějícího zimního spánku, setkal se s mega zájmem. Historicky poprvé se v přihlašovací listině ocitli někteří na místech náhradníků. Start byl povolen všem. Davy diváků tak měly možnost sledovat po několik hodin individuální boj špičkových extrémáků se sebou samými a zároveň nevypsané, ale mocně doutnající klání čtyřiadvaceti xGolfistů proti patnácti registrovaným hráčům ČGF. "Zelenáči" tentokrát nedopadli příliš slavně.


Zájem veřejnosti o turnaj u kostelů i o extrémní golf obecně má na svědomí V. Purchart. Na jeho výzvu se o promotion postarala všechna oblastní média: TV TRANSPORT (viz report zde na blogu), MOSTECKÝ DENÍK, týdeník HOMER, RADIO GAMA.
xG Ressl děkuje za přímou podporu těmto firmám:
Poděkování patří i majiteli a personálu restaurantu U svatého ducha za poskytnutí zázemí při turnaji.