čtvrtek 31. října 2013

8. EG CUP "ZMRZLÍK"

Nebeská Rybná
26.10.2013
   Golfový klub Symbioza Nebeská Rybná ve spolupráci s Klubem extrémního golfu Dobruška hostili v sobotu 26. října účastníky posledního Áčkového turnaje Extraligy extrémního golfu sezóny 2013. Ačkoliv přídavek v názvu turnaje většinou odpovídal skutečnosti, letos byl samotnými pořadateli zkomolen na "MRAZÍKA" a navíc počasí vyšlo fantasticky, většina z 36ti účastníků odehrála 10 základních a 3 finálové jamky v tričku.


   Pořadatelé nechali základ hřiště jako na jaře, pár jamek dokonce ještě trochu vytunili, takže bylo se nač těšit. Jamky byly skutečně náročné, Nováček Miroslav sr., Nováček Miroslav jr. a Kaplan Jakub se zkrátka vyřádili, padlo pěkných pár sněhuláků.


   Základní kolo prakticky rozhodlo, finálové jamky pak jen doladily přesné pořadí. V mužích nenechal nic náhodě Roman Hodek a s přehledem zvítězil. Druhý Ondra Novotný musel ve finále zabojovat s třetím Mírkem Jedličkou, škoda, že pozici neudržel Honza Václavek a zbylo na něj nepopulární čtvrté místo.


   V ženách zvítězila Bláža Hamouzová, o jeden úder za ní skončila Veronika Klírová. Třetí místo musel rozhodnout rozstřel ve kterém vyšla lépe Míla Petrová a na Lenku Zemanovou tak zbyla bramborová medaile.


   Junioři - první místo Michal Cvejn a opět po rozstřelu druhý Honzík Václavek a třetí Tomasz Černý.  A i v seniorech rozstřel rozhodl o nejlepším, Petr Berný přehrál Mirka Nováčka staršího, třetím seniorem se stal Jirka Walter. Vloženou soutěž o nejpřesnější ránu na druhé jamce opět urval Roman Hodek, celkový vítěz turnaje.


výsledky

   Zlatým hřebem turnaje se pak stalo vyhlášení vítězů v kostele Svatého Jakuba a Filipa. Věřím, že takovou kulisu pro předání cen ještě Extraliga extrémního golfu nezažila.

   Závěrem patří úpřímné poděkování všem, kdo tento turnaj podpořili : Město Dobruška, SOLAR s.r.o. Jaroměř, CutisHelp Europe s.r.o. Praha, KAND s.r.o. Dobruška, MADE GROUP a.s. Praha, BEAS a.s. Lično, TERCIE - Jan Kaplan Doudleby nad Orlicí, Ondřej Podstavek - EKO Farma Bozetice, Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad Dobruška, Tomáš Petřina - ARCHA PROGRAM Dobruška, KIN MT Group s.r.o. Přepychy, KONZUM o.d. Ústí nad Orlicí, Milan Petřík - SPORTBAR GULLIT Dobruška.

foto 1
foto 2
video - finále 1. jamka


Milan Cvejn - ředitel turnaje