středa 18. září 2013

6. EG Match Jičín 14.9.2013


Extrémní golfisté až do rozstřelu O pohár starosty Jičína

Lokalita kopce Šibeňáku, jak se později ukázalo, byla přes jeho malou velikost důstojným hřištěm pro  turnaj kategorie B.
O pohár starosty města Jičína nakonec usilovně bojovali kromě domácích také hráči a hráčky z Litvínova, Prahy, Nebeské Rybné v Orlických horách a především nejpočetnější výprava z Dobrušky.
Těsná blízkost rybníku, husté trnité keře, velké množství stromů a hlavně neustálý svah, to byly hlavní rysy turnaje. Hráči jen těžko hledali tak potřebnou rovinu k úspěšnému odpalu. Jen díky posekané trávě v každém koutě se nepoztrácelo moc míčků a hra měla velice rychlý spád.
             Základních deset jamek odělilo 16 finalistů a vyřešilo pořadí ve všech kategoriích a kromě té celkové, vždy kralovala Dobruška. V juniorech do 15let zvítězil Michal Cvejn a v ženách dominovala Lenka Zemanová, která porazila i mnoho mužů a navíc s přehledem postoupila s muži do finále. Dokonalá znalost místního prostředí a velká dávka štěstí, pomohla Mírovi Jedličkovi dostat se do vedení po základní části o pouhý úder před už dnes legendou Filipem Šrámkem (předseda asociace), ale už 5 úderů náskoku nad 3. Milanem Cvejnem z Nebeské Rybné. Těžké 3 finálové jamky o pořadí nerozhodly, navíc se pořadí ještě vyrovnalo. Nastaly tedy vždy atraktivní, radostné i bolestné rozstřely, jak o 1., tak i o 3.místo. Míra tentokrát štěstí naproti nevykročil a o 5cm minul jamku, přesto se radoval i z 2.místa, legenda se tedy opět radovala.... Rozstřel o 3.místo pro sebe rozhodl zkušený Ondra Novotný. Nepopulární 4.místo tedy zbylo na Milana Cvejna z Orlických hor.  

Po velkém turnaji došlo i na odpočinkový 153.MM, ve kterém voda už šplouchala velice, velice blízko...:-)



Odkaz na místní tisk

A ještě ohlédnutí za naší "předváděčkou" přímo na pěší zóně v Jičíně v rámci JMP: Zde