úterý 25. června 2013

4. EG Match

Libochovice - zámecký park
15. červen 2013

Další z nezvyklých – famózních – prostředí vybral LAMA CLUB pro 3. EG MATCH sezony 2013. Krásný anglický park libochovického zámku byl předurčen pro turnaje extrémního golfu. Bohužel záplavy znemožnily využít a vytěžit park v celé jeho velikosti – jamky mezi stoletými stromy mohly být absolutním estetickým vrcholem turnaje. Pořadatelé již počítají s využitím tohoto prostoru v příštích letech.


Na turnaji v Libochovicích se sešly největší hvězdy x-golfového nebe, včetně borců z Jičína, Písku a Orlických hor. Zároveň se na turnaji objevili playeři, kteří se dlouho nikde neukázali a v průběhu turnaje ukázali, že jsou opravdu „hladoví po úspěchu“.  Adeptů na vítězství v mužské, ženské i seniorské kategorii bylo mnoho a vývoj turnaje byl od samého začátku velmi zašmodrchaný. Jičínská klika byla opět v popředí, ale všechny vypekli x-golfoví dinosauři, vynořivší se zčistajasna z bahniště golfových dějin - Jaryn Barok (1. místo po základní části) a Vláďa Tkáč (3.-5. místo po základní části), do první osmičky se s lehkostí „propálil“ i Luboš Poucha, Radek Pošta, René Dubský z EGC WC Litvínoff a také čarostřelec Emil Hamouz.  Z druhé osmičky ovšem útočila esa jako Roman Hodek, Filip Šrámek nebo ……


Úžasné bylo klání žen, které vyhrála skvělá Lenka Zemanová z Dobrušky, která se pravidelně probojovává do finálových klání turnajů. Druhé místo vybojovala Jitka Šrámková před Mílou Petrovou. Ženy potvrdily skvělou formu a dostaly se pod 40 ran na 10 jamkách.
Mnoho finalistů zaznamenalo obtíže na jedné z finálových jamek při prvním úderu přes stromy. Někteří borci poslali míček rovnou do mokřadu hned vedle greenu, mnozí odpálili přímo do stromu nebo větví. To se samozřejmě neobešlo bez spílání pořadatelům. Ostatní finálové jamky byly neméně náročné. Z finálového klání se zrodilo vítězství jičínských borců, kteří obsadili 1. a 2. místo: vyhrál Míra Jedlička a druhý skončil Petr Čeřen. O třetím místě rozhodl  rozstřel, kde pro sebe bednu „urval“ Jaryn Barok před Romanem Hodkem a vypálil rybník favoritům pravidelně sbírajícím body na velkých turnajích. Mezi seniory nakonec zvítězil Petr Berný a potvrdil tak sílu jičínské golfové mafie.


Začíná se rodit zajímavá výkonnostní rivalita mezi jednotlivými regiony. Tyto „regionální“ souboje by mohly v budoucnu okořenit mnoho turnajů a vyhrotit rivalitu mezi jednotlivými týmy.