neděle 27. ledna 2013

048. EG MiniMatch

Chopin Golf – GOLF SPA Szczytna

26.01.2013

KEG Dobruška se opět rozhodl plácnout rukou do stojatých vod turnajů kategorie C a ve spolupráci s Agnieszkou Lemańskou, majitelkou golfového klubu (PL) Chopin Golf – GOLF SPA Szczytna, uspořádal v sobotu 26.01.2013 přímo ve Szczytne jedno mezinárodní „Céčko“. Agnieszka se totiž zúčastnila 30. MM EG na Nebeské Rybné a extrémní golf ji na tolik zaujal, že se rozhodla ho ukázat i našim polským přátelům. Dokonce se v celé věci natolik angažovala, že se článek o turnaji objevil na oficiálních stránkách Polského golfového svazu http://pzgolf.pl/2013/01/25/golf-ekstremalny-sposobem-na-powrot-do-tradycji/. Ale zpět k turnaji. Turnaj ve složení 11 čechů, 7 poláků, 2 holanďani a 1 angličan si určitě označení mezinárodní zaslouží. Celkem 21 účastníků tak zcela jistě vytvořilo nový rekord pro letošní rok (historicky lepší byl jenom 81. MM v roce 2009 na Klínech s 22 účastníky, ale pracujeme na tom ...).

 

Počasí jsme si lepší ani přát nemohli, -8 st. Celsia a 20 cm čerstvě napadaného prašanu nás donutilo košťaty odhrabat a vyhrnout alespoň odpaliště a greeny. Míčky se v čerstvě napadaném sněhu hledali poměrně dobře a o moc jsme jich skutečně nepřišli. Vzhledem k mrazu jsme hráli jen na osm jamek (protože jsme to nechtěli znechutit hráčům, kteří to hráli poprvé – Ti nám však k našemu úžasu v klubovně u krbu tvrdili, že těch jamek mohlo být klidně víc ….)

 

Co se týká zahraničních účastníků, jsou všichni aktivní golfisté se slušným HCP a zkraje hry hráli předpisově, někteří dokonce bez týček. Po prvních „sněhulácích“ si však vyžádali 20 cm týčka a přestali se smát našim „makarovům“ - pak se radikálně zlepšovali. Extrémní golf se jim moc líbil a už se domlouvá, že by se tam tento turnaj mohl opakovat.

 

Turnaj se zkrátka vydařil, polská strana v čele s Agnieszkou Lemańskou zázemí turnaje zabezpečila na jedničku včetně cen, občerstvení, vyhřáté klubovny a oběda. Budeme se tam těšit .....

FOTO 1

FOTO 2