úterý 13. prosince 2011

010 MM

Praha, Barrandov
Navzdory chutím si užít stometrové odpaly bylo rozhodnuto o krátkém, ale technicky náročném kamenito-křovinato-travnatém hřišti mezi kličkujícími turisty. Tyto jamky byly od prvního momentu oříškem pro borce takového formátu jako Filip Šrámek či Vláďa Tkáč, který ovšem toho dne pálil nehledě na vzdálenost jamek.
„Rychloutkání“ – opravdový Minimatch – bylo vyrovnané a v průběhu 8 jamek se na čele vystřídalo více borců. To už však si ze stínu své hole klestil výsledkovou listinou cestu dopředu nezvykle tichý Ondra Novotný, který samozřejmě na „domácím“ pražském turnaji nechtěl ostatním kmenům půjčit vítězství. V průběhu se začalo dařit i Filipovi Šrámkovi, kterému však chyběly jedna, dvě jamky k pořádnému finiši. Velice dobrý výkon podávaly ženy – Blaja Hamouzová, Lucie z kmene Lamy a Adéla z kmene EGC WC. Blaje a Lucii se téměř podařilo „rozstřílet“ Filipa Šrámka a Zdeňka Červeného a nechaly daleko za sebou např. Vláďu Tkáče.
 
Po zaváháních Michala Jonáka si to o děvínský titul rozdali René Dubský a Ondra Novotný. Rozstřel rozhodovala až druhá jamka, kde René nevyužil hrubek Ondry Novotného a ten si došel pro vítězství na domácí půdě. Bronzový plac patří Michalu Jonákovi a bramborovou bere Filip Šrámek. O vyrovnanosti MM svědčí fakt, že mezi 3 a 7 místem byl rozdíl 4 úderů. Téměř za tmy pogratuloval Ondrovi k vítězství na domácí půdě Michal Jonák, Lama Club