pondělí 7. listopadu 2011

02 OPEN

MACup

V sobotu se uskutečnil 3. populární OPEN turnaj na mosteckém aquadromu. Protože se již dostal do povědomí xgolfové veřejnosti, pořadatelé z Most Amazing Team se rozhodli mu dát oficiální kabát. Počínaje tímto ročníkem (sezóna 2011-2012) dostal oficiální název MOST AMAZING CUP (MAC) a jeho vítěz vždy získá putovní pohár, který bude pořízen z prostředků vybraných ze startovného. Ceny pro letošní ročník byly z velké části poskytnuty firmami INELSEV a KNAUF.
Areál mosteckého aquadromu je v době mimo hlavní "koupací" sezonu překvapivě příjemným prostředím pro uskutečnění podobných akcí jako byla ta sobotní. 18 borců včetně několika nových tváří tak mohlo na 8, resp. 11 jamkách vychutnat kvalitně střižený green, vrstvy podzimního listí, křoví, husté stromořadí, drátěný plot, beton a … vodní plochu letního bazénu. 10 jamek celého turnaje bylo odehráno běžnými golfovými míči, pouze u jedné bylo z bezpečnostních důvodů použito speciálních odlehčených.
Vítězem prvního oficiálního ročníku MAC se po napínavém finálovém rozstřelu stal Roman Hodek z pořádajícího týmu. Na druhém místě skončil smutný a zklamání nezakrývající mistr posledního ročníku ligy extrémního golfu Filip Šrámek. Třetí místo získal nový x-golfista, avšak zkušený golfista Jiří Harant.
Na organizaci celé akce byla cítit profesionální rutina.Turnaj si dokonce mohl dovolit luxus, pro x-golfové akce nevídaný, zahájení s minutovou přesností tak, jak bylo uvedeno v pozvánce!