pondělí 7. listopadu 2011

Turnaj Mistrů 2011
Klíny - 29. října


Sezóna Extraligy Extrémního Golfu 2011 byla ukončena tradičním Turnajem Mistrů na klínských sjezdovkách. Letošní klání velmi výrazně ovlivnilo počasí, přesněji permanentní mlha. Ještě při losování do skupin se nad hlavami hráčů rozprostírala modrá obloha. Stoupala však z údolí trpělivě vzhůru jak Messner, přehoupla se přes střechy horské chaty Emeran a zůstala do druhého dne. I následný tradiční novosezonní půlnoční 1. EG Open byl v objetí mlhy.


Turnaj patřil bezpochyby k nejnebezpečnějším v historii XG. Míčky byly často hledány jen podle zvuku dopadu. V těchto náročných podmínkách si však nejlépe vedl Jaroslav Barok (Iron 7 Club), který si ve finále poradil s píseckým Josefem Lipovským. Třetí místo si vybojoval Pavel Šváb (EGC WC Litvínov) nad překvapením turnaje jičínským Milanem Raulímem. Z dam skončila první Pavla Lukavská (Našrot Club), druhá Míla Petrová (Exgolf Jičín) a třetí Radka Pouchová (Iron 7 Club).



Finále Turnaje Mistrů se jako jediný turnaj sezony Extraligy hraje systémem "play off" - vyřazovákem na dvě jamky. Navíc se výsledky počítají "naplno" - ne jako u turnajů kat. A a B, kde se počítají tři nejlepší akce hráče ze šesti pořádaných v sezoně.
Tak si Filip Šrámek, ač skončil dvanáctý, udržel konečné první místo v Extralize 2011. Na paty mu totiž šlapali Tomáš Kojzar a Roman Hodek (v případě vítězství v turnaji mohli vyhrát celou Extraligu), ale stejně jako Filip, vypadli v prvním, respektive druhém kole finále a tak pořadí zůstalo stejné jako před turnajem.

Na prvním snímku Milan Raulím a na druhém Štěpán Mareček


Slavnostní vyhlášení




Tradiční párty na počest ukončení sezony 2011 s půlnočním startovacím turnajem sezony 2012

Filip Šrámek
www.caeg.cz