čtvrtek 15. září 2011



Šrámek a Lipovská mistry ČR 2011
Aeroklub Raná u Loun - sobota 10. září



V sobotu 10. 9. 2011 se sešly tři desítky extrémních golfistů z celých Čech, aby na svazích kopce Raná, svedly boj o titul Mistra ČR v extrémním golfu. Na hráče zde čekalo desetijamkové hřiště plné kultovních vychytávek. 16 finalistů pak postoupilo do tříjamkového finále, jehož korunovací byly odpaly ze samotného vrcholu Rané. Hřiště na Rané je proslulé svojí rafinovaností. Ani tentokrát své hráče nezklamalo. Jamky byly složité, dlouhé a vyžadovaly nejen um, ale i pevné nervy. Raná se stala opět dějištěm velkých soubojů a překvapení. 
   

Roman Hodek sem přijel získat svůj v řadě třetí titul Mistra ČR, ale Filip Šrámek mu to svou odhodlanou hrou nedovolil. I po malém zakolísání v samém finále si titul nenechal již vzít.


Mistrovství ČR letos přilákalo do hry i početnou skupinu hráček. Většina z nich uvízla v tenatech složitého terénu. Písecká Hanka Lipovská, jež se i minulý rok na Rané profilovala dobrou hrou, však v rozstřelu o titul tentokrát nezaváhala. Poslala sebejistě Jitku Šrámkovou na druhé místo a stala se Mistryní ČR 2011. Na třetím místě se umístila Radka Pouchová.


K MČR patří neodmyslitelně legendární finálové odpaly ze samého vrcholu Rané. Zde již zmiňovaný Šrámek uchvátil vítězství, následován Hodkem. Na třetí příčce se k podivu všech objevil Honza Stehlík z Prahy. Tento navštívil velký turnaj v extrémním golfu poprvé a uvedl se opravdu ve velkém stylu.


MČR ovládla pohoda. Počasí bylo nádherné a příjemné zázemí Aeroklubu opět nabídlo to nejlepší. Na Rané se přesahují limity. Lidé sem jezdí, aby dokázali víc, aby rozšířili horizonty. I extrémní golfisté zde překračovali meze golfového sportu a dokazovali, že golf patří do volné přírody stejně jako na učesané hřiště.
Slavnostní vyhlášení vítězů.

Jitka Šrámková