pondělí 5. září 2011

4. EG Match – Velký Kamýk



3.září 2011




Páteční odpolední bouře nevěstí nic dobrého!Sobotní ráno je inverzní a my vyrážíme na plánované čerstvě střižené zelené pláně. S jičínskou skupinou EX – Golfistů se potkáváme na rozhledně, kde byl v tu chvilí krásný pohled na Šumavu (jak z letadla).


Před desátou hodinou se všichni scházíme, probíhá losováni „flajtů“ seznámení s terénem a potom už hurá do hry.Střižená tráva vypadá zdálivě jednoduchá, ale výsledky hovoří o něčem jíném (za celý match padla pouze jedna dvojka, kterou dal Libor Zeman).


První až pátá jamka se hraje od lesa k lesu z toho jedna jde přes roh lesa. Šestá až desátá jamka je zase převážně na louce ale hraje se z kopce do kopce.




Celý den počasí jak na objednávku, slunce krásně svítí, obloha bez mráčku a teplota stoupá! Před finále jsou všichni dostatečně prohřátí. A jde se na to. První a druhá finalová jamka jsou docela normální, třetí je ale záludně pohozena na kraji lesa. Pepa Lipovský jamku bortí ale po chvíli Jeník Brenk zase po svém úderu posílá jamku do původní polohy.Je dohráno. Sčítají se údery a následuje vyhlášení:


Muži


I. ZEMAN Libor


II. LIPOVSKÝ Jr. Josef


III. JEDLIČKA Miroslav


Ženy:


I. LIPOVSKÁ Hana


II. PETROVÁ Míla


Zajímavé bylo, že 4-6 místo u mužů bylo dělené. Nejlepší na celém turnaji bylo, že všichni zúčastnění měli jistotu postupu do finále. Děkujem všem za účast a zvláště Jičínským (těch ujetých kilometrů).




Foto: