úterý 12. července 2011

Prezentace Extrémního golfu v Jičíně
+
6. EG Open Čeřovka
Neděle, 10. července 2011


Jičínský klub extrémních golfistů v neděli za nádherného počasí zasvětil další adepty do tajů x-golfové hry. Akce pro širokou veřejnost přilákala jak mladé, tak i starší a všichni si vyzkoušeli záludnosti kulatého míčku a na první pohled ohromné metrové jamky.



Po hodině vysvětlování, ukázek a zkušebních pokusech zakladatel jičínského klubu M.Jedlička  spolu s předsedou asociace Filipem Šrámkem z Litvínova postavili 8 jamek (pro většinu velice záludných) a turnaj mohl začít. 


Do turnaje se přihlásili kromě domácích hráčů a hráčů z Litvínova i osm příchozích, kteří se nebáli a přestože hůl drželi většinou poprvé, tak hrdě vstoupili do hry. Tím se hráčské pole rozrostlo na 18 hráčů a muselo se dělit na dva flighty (flajty). Přestože většina jamek byla postavena mimo křoviska, tak se brzy objevilo nové ryze české slovo „zaroštění“. Pak dostávání míčku zpět k jamce stálo mnoho trpělivosti a umu.


S nástrahami se nejlépe vypořádal domácí Míra Jedlička s 24 údery a za ním s 26 údery skončili hned tři hráči. V rozstřelu si „dvojkou“ zajistil druhé místo největší favorit F.Šrámek, stupně vítězů uhájil R.Dubský z Litvínova před Petrem Čeřenem z domácí Čeřovky.








Všechny informace o extrémním golfu v Česku na www.caeg.cz

Mirek Jedlička
exgolfjicin@seznam.cz