úterý 11. května 2010

1. turnaj kat. A - Noff Extreme Golf Tour 2010
Raná Cup
8. května Raná u Loun

Kopec Raná v Českém středohoří patří k tradičně nejoblíbenějším x-golfovým hřištím. Příkré svahy a terénní rafinesy jsou vždy spolehlivou výzvou. I letos přilákala Raná na tři desítky x-golfistů z Čech i zahraničí k našlápnutému turnaji.




Video z tréninku dohrávek jamky


Fotky ze základní části

Desetijamkové hřiště, rozdělené na dvě části, dovolovalo každému hráči, bez rozdílu jeho preferovaného stylu, předvést ty nejlepší odpaly a zručnost při obtížných dohrávkách. Hráči si vyzkoušeli drsnou hru mezi křovisky či na kamenném svahu. Některé jamky se na kratičké trávě v přehledném svahu mohly jevit x-golfistovi, zvyklému na horší, jako jednoduché, ale kopec zůstane kopcem a gravitace gravitací. Tak i míček poslaný perfektně na jamku se vám může skutálet a vy jen trnete, aby se vám nezastavil u nohou.



Fotky zázemí, na stole poháry, s tužkou u výsledkové tabule ředitel turnaje - Jindra Pilnaj

Na turnaj zavítala i část píseckého 2M3 Clubu a zanechala zde výraznou stopu v podobě 6. místa Josefa Lipovského. Své premiérové jamky si zde odehráli dva hráči Ondřej Novotný a Michal Jonák. Ondřej zahrál velmi solidně a dal si i finále (16. místo).


Obhlížení průběžných výsledků o přestávce. Jitka Jahelková při hře.

16 nejlepších pak pokračovalo v legendárním tříjamkovém finále, které se hrálo přímo z vrcholu Rané. Úchvatný výhled do jarní krajiny a pocit, že odpalujete do nekonečna – to jsou hráčské vrcholy turnaje. Poletující paraglidisté i kolem jdoucí milovníci výhledů přihlíželi hře a zvědavě se vyptávali. Bylo to fantastické a všichni si to užívali.





Na terase panoramatické restaurace Skleník, provoněné kouřem z udírny, proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. Skvělá atmosféra a geniální hřiště se zasloužily o kvalitní turnaj.


Předávání cen. Vítěz Tomáš Kojzar a vítězka Blaja Hamouzová

Aktuální celostátní žebříčky
Fotky: xgolfista
galerie

Příští turnaj:
Klínovec Cup - 2 turnaj kat. A - NEG Tour
sobota 29. května

Kalendář turnajů


Kíťa Jenke
Filip Šrámek
www.caeg.cz
extremegolfblog