pátek 16. října 2009

EGMD 01


1. EG MD - Most, kostel

(Most, 16. říjen) Éčka, beroucí exGolf jako poslání a nikoliv jako povolání, neodradí od domluveného mače žádné extrémní podmínky. Potvrzením je historicky první EG MM smíšených dvojic. Ani náhlý pokles teploty o 20 stupňů, ani nevlídnou, vodou naducanou oblohu, ba ani vichřici cloumající stromy nepoužila věrná éčka Fíla, Kíťa, Hasa, Bláža, Luboš Poucha a v jeho šlápotách kráčející Mirka jako argument proti tomotu experimentu. Budiž dodáno, že ten nahoře se jim za to odvděčil: s druhou minutou hry se mezi mraky prodralo slunce a vydrželo svítit až do konce svižného a napínavého matche.



Luboš Poucha budiž pochválen! Zápas smíšených dvojic v extrém golfu je jeho miminkem, stejně jako první nástřel pravidel. Podle jeho návrhu probíhal první mač takto: K prvnímu odpalu na první jamku nastoupili muži. Dámy hlídaly míček svého partnera v boji a mohly okamžitě po dopadu tohoto míčku přistoupit ke druhému úderu na cíl (v případě, pokud jejich spoluhráč nedal hole-in-one - zvláště, když u některých hráčů tohoto konkrétního MM jsou hole-in-one samozřejmostí). K prvnímu odpalu na druhou jamku nastoupila naopak děvčata a tak dál.Technický štáb zápasu smíšených dvojic se dokonce shodl na tom, že by se z toho mohlo udělat trvalé pravidlo: muži - první odpal na všechny liché jamky, ženy - první odpal na všechny sudé jamky.



Match se nesl v duchu týmové spolupráce. V rámci objektivity je však nutné dodat, že ženy velmi často zachraňovaly situaci. Loubochův systém dal celé záležitosti švih a říz. Jen díky překvapivě rychlému průběhu hry si mohla nejmenovaná dvojice (která se nedokázala smířit s jinou pozicí, než s vítěznou) vyžádat prodloužení o dvě jamky a posléze o další dvě. A tak to nakonec dopadlo tak jak to dopadlo. O zvrat plichty mezi dvěma týmy rozhodl vyšší počet lépe bodově odehraných jamek. A ještě, že tak. Jinak bychom možná běhali u kostela dodnes.


Poslední douška pro další potenciální zájemce o smíšené MM: Nemyslete si, že je to celé o poplácávání po zádech, plácání dlaní, o líbání a dalších přátelských týmových gestech. Naopak! I na vulgarismy, fyzické násilí, vyjmutí z poslední vůle, rozchod od lože či stolu může dojít. Máte odvahu do toho jít? Pokud ano, ve čtvrtek do 20:00 bude zveřejněna v návštěvní knize pozvánka na další EGMD/blaja/