středa 23. září 2009

80. EG Night Match - Most, kostel

Bláža s Hasou si šli zahrát 1. noční mač (viz čas na 1. snímku)
Jak už to tak bývá, v nejméně vhodném okamžiku zklamala technika a velká část klání není zaznamenána. Nestihlo se ani udělat video, i tak je ze záběrů vidět dost. Fotky kostela nad a pod tímto textem jsou ve skutečnosti jedním snímkem - dolní je pouze trochu upraven.
Použili jsme míčky značky Visi ball z Taiwanu, které vydrží svítit po úderu holí cca 5 minut. Tato vlasnost je první odlišností od denního golfu. Hráč musí v tomto limitu k míčku dorazit, jinak zhasne a je k nenalezení. 5-minutový svit se neprodlužuje dalším úderem. Nová "5-minutovka" je zahájena až po zhasnutí. Video by ukázalo, že míček ve skutečnosti nesvítí, ale bliká. Jde téměř o tzv. stroboskopický jev. Další a jak se ukázalo téměř likvidační odlišnost. Hasa dokázal prostřelit na jednom odpališti i 15x. Při zhasnutém míčku měl mnohem větší šanci, že se trefí.
Jamka není prakticky vidět. Jediným orientačním bodem je světlo v jejím středu. Viditelnou se stává až při osvícení baterkou. Spodní snímek je pořízen v době, kdy ještě nebyla úplná tma.
Podaří-li se fotka, letící míček vytváří zajímavé efekty.
Příští týden zopakujeme Night Match s lepším technickým vybavením (nabité baterky !!!) a přineseme video.
Chce-li se někdo přidat, míčky pořídíte za cca 250,-/kus.
Bláža si v této netradiční hře vedla rozhodně lépe, Hasa v ní až takové zalíbení nenašel. Příště klidně přenechá svůj míček potenciálnímu zájemci a bude se výhradně věnovat focení.